Aeres-studenten laten publiek proeven van bijzondere groente bitter gourd 

10 oktober 2019 13:27

STAD CENTRUM - Studenten van de opleiding Voeding & gezond leven (VGL) van Aeres Hogeschool Almere hebben woensdag een bitter gourd proeverij georganiseerd in de stadskas in Almere Centrum. Er werd live gekookt met deze groente, zodat winkelend publiek de vers bereide gerechtjes kon proeven. Alles met als doel om erachter te komen of de bitter gourd een toekomst heeft in Almere.

 

Het regelmatig eten van bitter gourd, ook wel sopropo genoemd, lijkt een positief effect te hebben op de gezondheid. Studenten VGL doen hier namens het Aeres Burger Lab uitgebreid onderzoek naar, momenteel vooral naar het effect van de groente op diabetici. In de stadskas heeft iedereen kennis kunnen maken met deze bijzondere groente. Curry, soep, thee en tonic; je kan er veel verschillende kanten mee op. Na het proeven konden de bezoekers laten weten wat ze ervan vonden. Zo brengen de studenten in kaart of en hoe de bitter gourd een toekomst heeft in Almere.

Studenten VGL die momenteel stage lopen bij de Groentenapotheek hebben de bitter gourd curry en soep bereid. Daar zijn speciale verspakketten van beschikbaar, waar alles in zit wat je nodig hebt voor een lekkere én makkelijke bitter gourd curry of soep. Het regelmatig eten van bitter gourd hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Dutch Food Week

In de stadskas op het Forum worden nog tot en met 13 oktober activiteiten georganiseerd door verschillende initiatieven uit Almere. De stadskas is onderdeel van de Dutch Food Week. In deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd door partijen uit de foodsector met als doel het delen van hun passie, enthousiasme en kennis over voeding. 

X