Adviezen voor een gezond leven

30 maart 2011 05:00

ALMERE - Het Flevoziekenhuis organiseert op dinsdag 5 april vanaf 19.00 uur in het auditorium een publiekssymposium met als thema 'Adviezen voor een gezond leven' voor mensen van Hindoestaanse afkomst.


Sprekers zijn onder andere de cardiologen Van der Spank en Bindraban en vasculair internist Ten Wolde. Mensen van Hindoestaanse afkomst krijgen op deze avond informatie over een gezonde leefwijze, begeleiding en behandeling bij klachten of ziekte.
Hindoestanen, met voorouders uit India, Pakistan en Bangladesh, hebben naar verhouding veel gezondheidsproblemen door hart- en vaatziekten. Almere heeft een grote Hindoestaanse gemeenschap en de cardiologen van het Flevoziekenhuis kennen daardoor veel Hindoestaanse patiënten. Tijdens de informatieavond geven mevrouw Gajadin, directeur Roebiazorg, diëtist de heer van Wierst en geestelijk verzorger de heer Sewnath informatie over leefwijze en begeleiding. Na afloop is er onder genot van een hapje en een drankje gelegenheid vragen te stellen aan de betrokken specialisten.
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of reserveren contact opnemen met polikliniek Cardiologie via 036-8689215 of via e-mail; hindoestanenkliniek@flevoziekenhuis.nl.