Academie Beeldende Kunstvorming voor mensen een beperking

22 januari 2020 09:09

Outsider Art bij The Home of Creations

 

DE VAART - The Home of Creations gaat van start met een Academie Beeldende Kunstvorming voor mensen met een beperking/Outsider Art. Connie Fransz, zorgcoördinator van Stichting Ons Huis, en multidisciplinair kunstenaar Majeed Saeeyan hebben de krachten gebundeld om deze unieke academie, als dagbesteding, te beginnen.

 

De Academie biedt deelnemers uit heel Flevoland een gezellige werkomgeving aan, waar gewerkt wordt aan het maken van professionele kunstwerken. De deelnemers kunnen zich bekwamen op het gebied van tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren en houtbewerking. De werken zullen regelmatig geëxposeerd worden in een speciaal daarvoor ingerichte expositieruimte.

Het doel is om samen te werken naar het professioneel kunstenaarschap van de deelnemers, met inachtneming van hun mogelijkheden. De lesmethodiek wordt aangepast aan de individuele behoeftes van de deelnemers. Werkend leren, onderzoekend leren zijn hierbij kernwaarden, waarbij werken zonder prestatiedruk en in eigen tempo essentieel zijn. Onder begeleiding alles zelf ontdekken en ervaren. Het leerproces staat centraal. De deelnemers worden serieus genomen in het ontwikkelen van beeldende uitingen.

Zij leren nieuwe technieken, verleggen hun grenzen en worden een kunstenaar. Er is professionele zorg, begeleiding door een vakdocent en oog voor individuele wensen en behoeftes.
Wie nieuwsgierig is geworden, is van harte welkom op de inloopdagen op zaterdag 25 januari en zondag 26 januari van 14.00-17.00 uur aan de Dukdalfweg 21 in Almere Buiten.