Aantal banen blijft groeien in Almere

12 november 2019 08:25

ALMERE - Nog nooit waren er zoveel banen en bedrijven in Almere als op dit moment. Het afgelopen jaar kwamen er ruim 3.000 banen bij. Almere staat daarin niet alleen, de banengroei is ook in de rest van de provincie Flevoland te zien.

 

Het gaat goed met de werkgelegenheid in Almere. Op dit moment zijn er 85.000 banen en 21.000 bedrijfsvestigingen. Dat betekent een flinke groei van ruim 3.000 banen en 1500 vestigingen vergeleken met vorig jaar. Het aantal banen en vestigingen in Almere is nog niet eerder zo groot geweest als op dit moment.

 

Flevoland
Deze cijfers blijken uit het werkgelegenheidsonderzoek van provincie Flevoland. De provincie en de gemeente gebruiken de uitkomst van dit onderzoek om beleid te maken op het gebied van economie en werkgelegenheid. Uit het onderzoek blijkt dat alle Flevolandse gemeenten profiteren van een flinke groei van zowel het aantal banen als van het aantal vestigingen van bedrijven. Het aantal banen groeide tussen 2018 en 2019 met 4,1% tot een totaal van 190.064 banen. Ook het aantal vestigingen groeide met 5,5% tot een aantal van 42.024.

 

Wethouder
De groei komt voor een groot deel van startende zzp'ers en bedrijven van twee tot vier medewerkers. De sectoren handel, gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening zijn het grootst en groeien het hardst. Maaike Veeningen, wethouder van Economische Zaken, reageert optimistisch: "Natuurlijk is de banengroei een hele positieve ontwikkeling. Nooit eerder was er in Almere zoveel werkgelegenheid. Daar zijn we blij mee." Tegelijk is Veeningen ook voorzichtig en benadrukt ze: "De groei is nog pril en we staan voor grote uitdagingen, zoals rond stikstof. Genoeg reden om er met elkaar de schouders onder te blijven zetten."

Gerelateerd

X