Aanleg track Rondje Weerwater vordert gestaag

24 juli 2020 10:05

STAD – De aanleg van het 'Rondje Weerwater' vordert gestaag. Na de eerste fase in het Lumièrepark is ook de tweede fase van de recreatieve track zo goed als klaar.

Dit nieuwe deel van de track loopt vanaf het haventje aan het Weerwaterplein via het Stedenwijkstrandje langs de Boulevardflats en het Maastrichtkwartier richting de Fantasie. Net als in het Lumièrepark is het blauw geasfalteerde pad toegankelijk voor zowel wandelaars en skeeleraars als recreatieve fietsers. "Het is een recreatieve route waar we vanuit de gemeente iedereen vragen om rekening te houden met elkaar. Om dat goed onder de aandacht te brengen worden hier ook 'Deel het pad, houd rekening met elkaar, groet elkaar'- borden geplaatst. Wat we echt niet willen op de track zijn scooters. Die moeten en kunnen op het fietspad dat er naast loopt", benadrukt een woordvoerder van de gemeente Almere.

Fases

Het 5 kilometer lange Rondje Weerwater wordt in fases aangelegd. Het deel aan de Zuidoever van het Weerwater, nabij het Atlantisstrand, zal deels klaar zijn in 2021. Het deel dat over het Floriadeterrein loopt is gereed in 2022. De nieuwe Weerwaterbrug, die de track in het Lumièrepark gaat verbinden met de track aan de Zuidoever van het Weerwater, wordt momenteel aangelegd en is naar verwachting in de eerste helft van 2021 klaar.

Esplanade

De track loopt ook over de nieuwe Esplanade, die eind augustus klaar zal zijn. "De recreatieve fietser is ook daar welkom. De track is een soort shared space en loopt aan de zijkant van de Esplanade, van schuin onder naar schuin boven, richting restaurant de Beren. Daarvandaan kun je je weg vervolgen langs de skyline-flats en kom je bij de Stedenwijk." De fietstunnel die onder het stadshart doorloopt is de echte hoofdfietsroute.

(Foto: Almere DEZE WEEK)