Aanleg nieuwe mountainbikeroute Kemphaan kan van start

17 september 2018 13:05

ALMERE - Stichting MTB&More gaat binnenkort van start met de aanleg van een nieuw mountainbikeparcours rondom de Kemphaan en over de voormalige vuilstortplaats Braambergen.


De route wordt twaalf kilometer lang en gaat de twee bestaande routes, die door het Kromslootpark en het Kotterbos lopen, met elkaar verbinden. "In totaal kunnen mountainbikers daarmee straks een route van zo’n 60 kilometer fietsen door het buitengebied van Almere", vertelt voorzitter Klaas Huttenga. "De nieuwe route wordt overigens dusdanig aangelegd dat er geen overlap of conflict ontstaat met bestaande wandelroutes of overige recreatiestromen op de Kemphaan.”
MTB&More kreeg begin dit jaar een Europese subsidie toegekend voor de aanleg die dit voorjaar van start zou gaan. "Dat we het subsidiebedrag eerst zelf moesten voorfinancieren was voor ons te risicovol, vandaar de vertraging”, aldus Huttenga. "De afgelopen maanden is er intensief overleg gevoerd tussen de zes betrokken partijen, waarbij de gemeente Almere heeft besloten het subsidiebedrag voor te financieren. Hierdoor is dit probleem opgelost.”
Het totale project kost zo’n 100.000 euro en wordt in samenwerking uitgevoerd door Tracks & Trails, de gemeente Almere, Staatsbosbeheer, NV Afvalzorg, Reimert Bouw en Infrastructuur en stichting MTB&More. Naast inzet van een professionele mtb-routebouwer is bij de aanleg ook de helpende hand van vrijwilligers nodig. Wie wil meehelpen, kan zich aanmelden via trailcrew@mtbmore.nl. Huttenga: "Bij voldoende inzet van allen en bij gunstige weersomstandigheden, is de verwachting dat de route begin 2019 gereed zal zijn." Meer informatie op www.mtbmore.nl.

Gerelateerd

Kringloop
HV Almere
X