A6 richting Lelystad opnieuw dicht tussen Almere Stad en Buiten Oost

10 oktober 2018 12:58

ALMERE – De A6 richting Lelystad is vanaf zaterdag 13 oktober 20.00 uur tot en met maandag 15 oktober 06.00 uur afgesloten voor verkeer tussen Almere Stad (afrit 5) en Almere Buiten-Oost (afrit 8) . Ook de verbinding van de A27 naar de A6 richting Lelystad is dan afgesloten. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Er worden omleidingsroutes ingesteld en het verkeer moet rekening houden met 15 tot 20 minuten extra reistijd.

Afgelopen weekend was de A6 richting Lelystad ook al dicht om de parallelrijbaan tussen de Watersnipbrug en het knooppunt Almere definitief in te richten. Zo werden onder meer de deklaag van het asfalt en de definitieve belijning aangebracht. Door een storing in een van de asfaltmachines is het volgens Rijkswaterstaat niet gelukt om het asfalteren te voltooien. Aankomende zaterdagnacht en zondag gaat aannemer Parkway6 de resterende 1.400 meter deklaag aanbrengen.


Pijlen herstellen
Ook zijn vorig weekend op de A6, ter hoogte van Almere Buiten-West (afrit 6), witte pijlen op het wegdek aangebracht. In de eindsituatie, als de hoofd- en parallelrijbaan allebei in gebruik zijn, moeten deze pijlen weggebruikers erop wijzen dat zij op de parallelrijbaan rijden. Deze eindsituatie gaat pas in vanaf maandag 12 november. Volgens Rijkswaterstaat zijn de pijlen per abuis te vroeg op de weg aangebracht. Hierdoor is het mogelijk dat er voor weggebruikers een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat. Om onduidelijkheid zoveel mogelijk te voorkomen worden aankomend weekend de witte pijlen gedemarkeerd (zwart gemaakt). Tot die tijd plaatst aannemer Parkway6 extra borden om de verkeerssituatie te verduidelijken.

 

Omleidingen
Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt komend weekend tijdens de afsluiting omgeleid via de Hogering en de Buitenring. Verkeer vanaf de A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via Almere Haven/Zeewolde (afrit 36) en de Gooiseweg (N305).
Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via Almere Stad (afrit 5) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305). Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad. Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

Gerelateerd

HV Almere
EHBT
X