3 april inloopbijeenkomst Almere Poort Buitendijks

01 april 2018 12:00

POORT - De gemeente bereidt het bestemmingsplan Poort Buitendijks voor. Om belanghebbenden op de hoogte te houden, organiseert de gemeente Almere op dinsdagavond 3 april 2018 vanaf 18.30 uur een inloopbijeenkomst in Sterrenschool De Ruimte. 

Het buitendijkse gebied omvat de stranden van Almere Poort, de Marina Muiderzand, de Muiderburght (3 ovalen flats) en het aangrenzende deel van het IJmeer. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen kennis nemen van de ontwikkelingen voor dit deel van Poort en kunnen eventueel gebruik van de mogelijkheid een reactie op het concept ontwerpbestemmingsplan in te dienen. Later dit jaar start dan de formele procedure. Ook wordt de stand van zaken belicht over de lopende (plan)ontwikkelingen in de binnendijkse gebieden.

Het gaat hier om de laatste informatie over de woonstrook Zicht op Duin in Columbuskwartier en Europakwartier, de bereikbaarheid van Poort, het zuidelijk deel van de inrichting van Cascadepark, de status van de plannen voor Achillesstraat. Ook de bouwontwikkelingen van meerdere woonlocaties tot de komst van een 2e school en een supermarkt in Homeruskwartier komen aan de orde, net als informatie over Duin en een blik op de nieuwe wijken in het oostelijk deel van Almere Poort. Thema’s als afval en beheer van de openbare ruimte staan op de agenda. Het Flevolandschap, Staatsbosbeheer, de politie, het buurtpreventieteam, de wijkregisseur en het wijkteam zijn aanwezig.

Locatie: Sterrenschool De Ruimte, Nimfenplein 1, Poort
Tijd: Zaal is open om 18.30 uur.
Eindtijd: 21.00 uur
Wethouder Tjeerd Herrema opent om 19.00 uur de inloopbijeenkomst 

 

X