15-jarig biljarttalent komt net te kort tegen Jan van Eijk

03 december 2018 09:17

STEDENWIJK – Bij Biljartvereniging Almere ’83 is afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap biljarten Libre 5e klas gespeeld. Bijna werd de 15-jarige Yves Limpens kampioen. Hij moest het echter afleggen tegen de terechte winnaar Jan van Eijk uit Hoogvliet.


Opvallend was vooral het sportieve karakter van de wedstrijden en het onderling respect van de spelers voor elkaar. Het niveau dat de acht deelnemers etaleerden in het Denksportcentrum aan de Sas van Gentlaan in Stedenwijk was hoog. Vijf deelnemers promoveerden rechtstreeks naar de volgende klasse.
De laatste van de in totaal 28 gespeelde wedstrijden was de beslissingswedstrijd, beide finalisten hadden een gelijk aantal wedstrijdpunten. De tegenstander van Jan van Eijk was Yves Limpens. Dit 15-jarige talent had compensatie gekregen om met de senioren mee te mogen doen en leek de jongste Nederlands Kampioen ooit in deze klasse te gaan worden. Het gemis van wedstrijdervaring bleek echter beslissend. Limpens werd uiteindelijk vierde in de eindstand en Jan van Eijk terecht kampioen. Iedereen is er echter van overtuigd dat wij nog veel van Yves gaan horen, misschien dat hier de nieuwe Dick Jaspers is opgestaan. Jan Laan werd tweede en Marit Poelstra derde.
Wie eens een kijkje wil nemen bij Biljartvereniging Almere ’83 is van harte welkom in het biljartcentrum aan de Sas van Gentlaan 10-12 in Stedenwijk. De aanwezigheid van elf biljarts samen met de uitgebreide horeca faciliteiten staan garant voor veel wedstrijdplezier. Meer info: website www.bv-almere83.nl of op de Facebook pagina.

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
Kringloop
X