Redacteur Kirsten Thuis-Woudenberg neemt afscheid

ALMERE – “Het werk heeft me veel geleerd: met een open blik te kijken, dóórvragen om tot de kern van een verhaal te komen, kritisch zijn. En natuurlijk ook dat ik altijd weet wat er in stad speelt”, zegt Kirsten Thuis-Woudenberg. Na acht jaar neemt ze afscheid als redacteur van deze krant.

Kirsten gaat aan de slag als operationeel manager in het schoonmaakbedrijf van haar man. (Foto: Fred Rotgans)


Kirsten begon als freelance redacteur, naast een baan als productmanager in Amsterdam. Maar alleen freelancen was niet genoeg, het schrijversvak lonkte. “Altijd als ik onderweg naar mijn werk in Amsterdam langs het kantoor van Almere DEZE WEEK reed, dacht ik: ‘als ik daar nou eens kon werken...’. De kans deed zich voor, er kwam een vacature vrij, en ik solliciteerde. Ik werd aangenomen. Supergaaf was dat.”
De rasechte Almeerse schreef vooral artikelen voor de pagina Wonen en schreef de Wonen-specials vol. “Dat vind ik een leuk onderwerp om over te schrijven. Voor de door mij bedachte rubriek ‘Zo woon ik’ kwam ik bij mensen thuis. Zo kwam ik bijvoorbeeld bij iemand die in een Tiny House woont, in een heel hoog appartement, op een schip, een bijzondere woning op De Realiteit en een woning in aanbouw in Nobelhorst. Ik hoorde de mooiste verhalen van bevlogen mensen die vaak heel betrokken zijn bij de stad.”


Koning


Human-interestverhalen vanuit de bewoners vond ze het leukst om te schrijven. “Bewoners die zich boos maken om hondenpoep in een speeltuin, grondverzakkingen, protesteren tegen het verdwijnen van een brug of een boom, of de komst van een windpark. En de speciale gebeurtenissen. Bijvoorbeeld toen Koning Willem-Alexander een verrassingsbezoek bracht aan de G-sporters van de Almeerse Schaatsvereniging. Een bijzondere dag waar ik als verslaggever bij was. Alhoewel we verschillende keren oogcontact maakten, mocht ik hem niets vragen. Dat was me uitdrukkelijk te kennen gegeven.” Ook interviewde ze bekende Almeerders zoals Charly Luske en Daniel van der Zee. Kirsten: “De verhalen over het begin van Almere vond ik ook mooi om te horen. Hoe mensen hier in de beginjaren pionierden en samen initiatieven namen om de stad te ontwikkelen.” Niet zo gek dat haar dit aanspreekt, want inmiddels woont Kirsten al 32 jaar in Almere. Als dochter van oud-wethouder Willem Woudenberg (1994-1998) die in 2002 onverwacht overleed, kreeg ze veel mee over de groei en ontwikkeling van de stad. Bij Almere DEZE WEEK ging dat verder. “Het was wel bijzonder om via de krant mensen uit het netwerk van mijn vader tegen te komen. Hij leefde zo toch een beetje voort.”


Nieuwe uitdaging


Kirsten gaat weg bij de krant om aan de slag te gaan als operationeel manager in het schoonmaakbedrijf van haar man. “In deze functie word ik het aanspreekpunt voor grote klanten. Een heel andere baan maar dit biedt me een nieuwe uitdaging die ik graag aangrijp. Maar mijn liefde voor de stad en wat er in Almere speelt en leeft blijft. Mijn hart ligt nog steeds bij het schrijven, dat laat ik niet los. Ik blijf dan ook op freelance basis schrijven.”
Almere DEZE WEEK van 6 februari is de laatste krant waar Kirsten aan meewerkt.

Artikel geplaatst op: 22 januari 2019 - 10:30

Gerelateerd

Delen