Opnieuw zachter na woensdag

ALMERE - Later deze week en tijdens het weekend wordt het opnieuw vrij zacht in Almere en omgeving. De lichte wisselvalligheid behouden we evenwel gedurende de gehele periode en zeker ook in het weekend.
Het koudere intermezzo van de afgelopen tijd zorgde ervoor dat het maandgemiddelde van de temperatuur deze maand afnam van 3 graden boven de norm, begin oktober naar 2 graden (afgelopen maandag). De allerkoudste lucht bereikte Nederland niet en kwam tot het zuiden van Zweden waar het tot sneeuw kwam.
Vanaf woensdag wordt het rustiger en droger in de atmosfeer na de dynamiek van de dinsdag. Een actieve depressie trok via Zuid-Europa via de Alpen richting Nederland hetgeen een zeer zeldzaam traject is. De droogteperikelen die toch weer de kop opstaken de voorbije twee weken zijn nu weer op de achtergrond.
Veel water viel er tot woensdag met in onze contreien meer dan 15 millimeter in behoorlijk korte tijd.
De komende pakweg tien dagen blijft het stromingspatroon in het algemeen aanlandig waarbij de meest actieve depressies zich op de oceaan blijven bewegen inclusief de regenfronten die ons soms schampen.
De maxima komen wederom hoger uit en op donderdag kan het alweer bijna 15 graden zijn in Flevoland. Wellicht dat de temperatuur aan het begin van de volgende week wel weer eens uitkomt in het traject 15-18 graden. De kans op een te zacht najaar stijgt doorgaans na een warme - of zeer warme zomer.
De wind zal voornamelijk uit richtingen tussen zuid - en zuidwest blijven waaien de komende dagen.
Overwegend bewolkt zal het weerbeeld zijn de aanstaande periode met iedere dag nog wel een regenkans. Vooral in het weekend (zondag) kan er weer wat meer regen vallen in het midden van het land. Een overgang naar standvastig najaarsweer met hogedrukgebieden is er niet de komende pakweg tien dagen.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 7, max. 12, wind z. 3-4, neerslag 55% en zon 30%
Donderdag min. 8, max. 15, wind z. 3-4, neerslag 25% en zon 30%
Vrijdag min. 7, max. 13, wind z. 3-4, neerslag 40% en zon 30%
Zaterdag min. 9, max. 14, wind z. 4-5, neerslag 60% en zon 25%
Zondag min. 9, max. 13, wind zzw. 3-4, neerslag 65% en zon 25%
Artikel geplaatst op: 31 oktober 2018 - 06:19

Gerelateerd

Delen