Hoeksteen
Openingstijden

Marcel Beijer
Ach, wat verlang ik terug naar de tijd dat simpele ziekenfondspatiënten zoals ik nog niet waren overgeleverd aan de commerciële gladjakkers die zich Zorgverzekeraar noemen. Dat woningbouwverenigingen nog écht sociáál waren. Dat winkels op zondag gesloten waren.
Rust en overzicht - héérlijk.
Niks voor D66, kennelijk. Raadslid Martine van Bemmel pikt het namelijk niet langer dat winkeliers hun winkeltje slechts tussen 06.00 en 22.00 uur open mogen doen. Want dat is zóóóóó 2015…
Anno 2016 moeten de winkeliers dat toch ‘zelluf’ weten?
Want ze kunnen er meer geld mee verdienen. Omdat er altijd wel ergens een idioot rondloopt die om 23.00 uur nog de ochtendkrant wil kopen. En omdat Dronken Tinus net zo lang in zijn stamcafé wil blijven zitten tot de kroegbaas van uitputting omvalt. Want dat zijn de gevolgen van dit plan: we krijgen de gekste werktijden voor personeel. We krijgen het nog druk-druk-drukker. Het leven wordt nóg gehaaster, nóg stressvoller.
Als ik raadslid was, zou ik slechts onder één voorwaarde instemmen met dit plan: dat ook de fractie van D66 voortaan 24/7 bereikbaar is.
Lijkt me heerlijk om Van Bemmel om vier uur ‘s morgens uit haar bed te bellen.
Voor een goed gesprek over winkeltijden.
Artikel geplaatst op: 12 januari 2016 - 13:43

Gerelateerd

Delen