Innovatieve Summer School weer van start

STAD CENTRUM - De Summer School Almere is weer begonnen. Almere verwelkomt deze zomer studenten van 28 verschillende nationaliteiten. Dit is alweer het vierde jaar dat Summer School Almere georganiseerd wordt.

Het ‘Summer School’ concept is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het geeft jonge mensen de mogelijkheid om tijdens de zomermaanden in een paar weken tijd onder intensieve begeleiding en in groepsverband zichzelf verder te ontwikkelen of hun CV te versterken.
Summer School Almere richt zich zowel op Nederlandse als buitenlandse studenten en werkenden die zich verder willen ontwikkelen. Gedurende de zomermaanden worden er verschillende academische cursussen aangeboden in categorieën als Technologie, Economie & Politiek, Creativiteit en Cultuur. Naast traditionele Summer School cursussen (zoals taal- en cultuurcursussen) onderscheidt Summer School Almere zich door het aanbod van specialistische cursussen, zoals Online Marketing Techniques, Architecture and Urbanism: Sustainability Aspects, Cloud Technology en Caring Robots. Bij Caring Robots leren deelnemers in twee weken tijd niet alleen de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van toegepaste robotica, maar ontwikkelen ze in groepsverband hun eigen robotconcept.

Sociaal programma

Voor alle deelnemers is huisvesting verzorgd in het Apollo Hotel Almere. Het is hotel is omgetoverd tot een echte campus, met een woonkamer waar deelnemers kunnen studeren en kunnen afspreken met hun medestudenten. Tijdens de avonduren staat er onder leiding van Nederlandse studenten een programma gepland, waarbij de studenten kunnen kennismaken met de stad Almere en Nederland. Zo is er de mogelijkheid om met een gids een stadswandeling door Amsterdam, Delft en Almere te maken, kan de Dom toren van Utrecht worden beklommen en een zijn er kroegentochten en film avonden met een Nederlands tintje georganiseerd. De internationale student krijgt zo naast het studeren ook een spoedcursus Nederlandse cultuur.
Meer informatie: www.summerschoolalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 17 juli 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen