“In Almere is een nieuw begin nog mogelijk”
‘Een Nieuwe Lente’ nieuwe expositie in Corrosia

HAVEN CENTRUM – Van 25 mei tot en met 8 september is Corrosia Expo aan de Markt 5 van vormgever Aziz Bekkaoui en zijn gasten. Een Nieuwe Lente is een cocktail van generaties, materialen en stijlen. Burgemeester Annemarie Jorritsma opende de expositie afgelopen zaterdag.
Burgemeester Jorritsma opende zaterdag de expositie van Aziz Bekkaoui, waarna de kunstenaar een performance hield. (Foto: Fred Rotgans)

Een Nieuwe Lente is een pleidooi voor een brede kijk op (de ontwikkeling van) kunstenaarschap. Modeontwerper en kunstenaar Aziz Bekkaoui toont eigen werk, maar nodigt ook een bonte stoet collega’s uit, de jongste 19, de oudste 94. Ze zijn radicaal anders in wat ze doen, in esthetiek, in ervaring. Niet hun laatste werk telt, maar hun levensloop en visie op kunst. Door deze kunstenaarsverhalen naast elkaar te plaatsen, hoopt Aziz nieuwe creatieve processen los te maken.
Geen grenzen

Aziz zwiert van coutureshows naar wereldbefaamde musea, bij hem blijken glitter and glamour vaak ook te gaan over politiek, cultuur en religie. Hij houdt van vloeiende vormen en beweging, in zijn werk is niets wat het lijkt. Aziz is de designer van de dans, de choreograaf van de mode. Zijn motto: ‘kunstenaarschap kent geen grenzen.’ Hij hekelt de vluchtigheid van de laatste mode, de hypes in de kunstwereld. De uitnodiging van Corrosia om een expositie te cureren, nam hij graag aan: “Almere is een stad waar niet alles al vastligt, waar een nieuw begin nog mogelijk is.”
Corrosia geeft Aziz nadrukkelijk de ruimte om de expositie gaandeweg te veranderen; idealiter wordt Corrosia Expo een plek van ontmoeting en experiment.
Te zien van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en een uur voor aanvang van voorstellingen en films.
Artikel geplaatst op: 29 mei 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen