Cultuur in Almere - Kan dat wel?

STAD CENTRUM – Volgens de organisatie van het DebatCafé rommelt het behoorlijk in de cultuursector in Almere. Woensdagavond 8 mei is er een DebatCafé over de Cultuur in de Nieuwe Bibliotheek in Stad.
De Kunstlinie is onderwerp van gesprek. (Foto: aangeleverd)

“Het Almeerse cultuurbeleid lijkt al jaren op een hete aardappel die van de ene naar de andere wethouder wordt doorgeschoven”, zegt de organisatie. “Het lijkt maar niet te willen vlotten met het op poten zetten van een stevig cultuurbeleid waar de stad op de lange én op de korte termijn iets aan heeft. Bovendien moet Almere nog eens 17 miljoen extra bezuinigen.”
Ex-wethouder Arno Visser bedacht de ‘Hectare Cultuur’, een plan waarbij verschillende culturele instellingen zoals De Paviljoens en Casla, maar niet De Kunstlinie, ondergebracht worden in de voormalige ruimte van De Kunstlinie. De instellingen zitten daar echter helemaal niet op te wachten, zo blijkt. Wat heeft zo’n cultuurhuis - meerdere culturele instellingen onder één leiding - voor gevolgen voor de identiteit van de verschillende instellingen?
Tijdens het DebatCafé op 8 mei wordt dit thema met vertegenwoordigers van de culturele instellingen en de politiek besproken: wat er moet gebeuren om cultuur in Almere te laten bloeien? In het panel: Franc Heijke (directeur van de Kunstlinie), Macha Roesink (directeur van De Paviljoens), Ronald Venrooy (directeur van Corrosia), Jaap Jan Berg (auteur Adolescent Almere) en Frits Huis (fractievoorzitter Leefbaar Almere), Willy-Anne van der Heijden (fractievoorzitter Groen Links) en Jonathan de Jong (D66).
De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De entree, koffie en live-muziek zijn gratis.
Artikel geplaatst op: 07 mei 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen