Ervaren wethouders zeggen pluche vaarwel

ALMERE – Twee wethouders nemen afscheid van de Almeerse politiek. Donderdag werd afscheid genomen van Arno Visser en ook Adri Duivesteijn heeft laten weten niet in Almere te blijven als hij op 5 februari wordt geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer.
Wethouder Arno Visser (VVD) kwam vijf jaar geleden vanuit de Tweede Kamer naar Almere als opvolger van Henk Smeeman. Deze raadsperiode was hij wethouder Financiën en Cultuur. De gemeenteraad nam afgelopen donderdag afscheid van Visser en bewonderde hem om zijn doortastendheid. Visser presenteerde een financieel beleid waarmee hij de stad, ondanks de vele bezuinigingen, gezond achterlaat. Namens de raadsleden bedankte Ruud Pet hem daarvoor. Ook zette Visser een plan op waarbij veel Almeerse culturele instellingen onder één dak komen. Visser zelf verklaarde dat hij Almere als een ‘warm bad’ had ervaren, maar dat soms ook een koude douche bleek te zijn. “Ergens komen is leuk, hoefde je maar nooit afscheid te nemen”, sprak hij de raadsleden toe. Visser vertrekt naar de Algemene Rekenkamer.
Duivesteijn

Ook wethouder Adri Duivesteijn (PvdA) keert Almere de rug toe om toe te treden tot de Eerste Kamer. Duivesteijn heeft aangegeven beide functies niet te kunnen combineren. De PvdA’er was vooral bepleiter van het in eigen opdracht bouwen van woningen. In Poort zijn veel projecten op die basis opgezet.
Door het vertrek van beide ervaren wethouders ontstaan ook twee vacatures. De VVD heeft binnen de eigen gelederen al een opvolger aangewezen die momenteel wordt ingewerkt. De PvdA heeft de procedure voor een opvolger van Duivesteijn in gang gezet.
Naast het vertrek van beide wethouders neemt ook PVV-raadslid Colette Bertram per 1 maart afscheid van de gemeenteraad, wegens vertrek naar het buitenland. Binnen de PVV is nog geen opvolger aangewezen voor Bertram.
Artikel geplaatst op: 16 januari 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen