Groen Liberaal in 2014 kandidaat voor gemeenteraadsverkiezing

ALMERE - In maart dit jaar presenteerde de Almeerder Mark Wiggers zich nog in deze krant met zijn partij Groen Rechts. Een landelijke partij met een lokale afdeling. Maar dat was het blijkbaar toch niet helemaal, want vorige week heeft hij zich bij de Kiesraad geregistreerd met de partij Groen Liberaal. “We hebben het even aangekeken maar we vinden Groen Rechts te extreem rechts en ondemocratisch.”
V.l.nr. Maikel Frans, Jagdish Singh, Mark Wiggers, Isabelle Baaij, Joost van der Ende, Dennis Voortman. (Foto: Fred Rotgans)

De tien mensen die zich bij de Almeerse afdeling van Groen Rechts hadden aangesloten, zijn allemaal overgestapt naar Groen Liberaal. “En we hebben al zo’n vijftig mensen die interesse hebben getoond voor Groen Liberaal, waarmee we in 2014 mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen”, licht woordvoerder Mark Wiggers toe. “Zo werken wij: we maken ons eerst lokaal sterk alvorens wij landelijk gaan.”
Dat de partij nu al geregistreerd is, hebben ze vooral gedaan vanwege de naam. “Dan hebben we die alvast geclaimd. Tegelijkertijd krijgen we nu ook veel aandacht omdat veel mensen denken dat wij ook verkiesbaar zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. En iedereen is met politiek bezig.”
Door eerst mee te doen in gemeenten en dan landelijk, wil de partij ‘een samenstelling van leden krijgen die Nederland vertegenwoordigt’. “Iedereen die denkt iets te kunnen verbeteren aan zijn wijk, stad of provincie, kan zich bij ons aansluiten. Iedereen heeft bij ons iets te zeggen, in tegenstelling tot Groen Rechts”, aldus Wiggers.
Betaald parkeren

Groen Liberaal is voor het ‘liberalisme in het totaal’. “Zo willen we voor de zorg terug naar de basis- en particuliere zorgverzekering en vinden we dat je in de zorg en het onderwijs niet kunt snijden.” Verder is de partij tegen het betaald parkeren in Almere Buiten. “De afspraak was: bezoekers betalen pas parkeergeld als het af is. Aan die afspraak heeft de gemeente zich niet gehouden. En de Floriade? Dat wordt meer een prestige-object dan dat het haar doel treft. Er gaat groen weg in De Wierden, en hier besteden ze 10 miljoen euro aan.”
Dinsdag 5 september houdt Groen Liberaal om 19.30 uur een open vergadering in cafetaria Family aan het Noordeinde 247 in Almere Buiten. Meer informatie: www.groen-liberaal.com.
Artikel geplaatst op: 05 september 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen