“Duurzaam Almere is voorbeeld voor Den Haag”
Wethouder Ed Anker kandidaat Tweede Kamer

ALMERE - Voor Ed Anker is actief zijn in de politiek net zo normaal als eten en drinken. “Ik vind dat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor de wereld waarin we leven. Niet meedoen is voor mij geen optie”, zegt hij beslist. Op dit moment is hij wethouder van de gemeente Almere, maar hij heeft ook al een paar jaartjes Kamerervaring opgedaan. Dat was voor hem een bijzondere tijd, want “daar wordt het debat gevoerd, namens de burgers”.
Ed Anker: "Als stad is Almere toonaangevend als het gaat om het huwelijk tussen wonen, werken en groen." (Foto: Ruben Timman/Nowords.nl)
Door Theanne Boer


Ed is enthousiast over zijn partij, de ChristenUnie: “Ik sta helemaal achter het programma van de ChristenUnie, maar misschien nog wel belangrijker, ik voel me enorm verbonden met de partij en de manier waarop ze in de politiek staan. De ChristenUnie zoekt altijd de verbinding, is eerlijk en oprecht. In een tijd waarin mensen soms met de ruggen, of erger met hete hoofden, tegen elkaar staan, is het een opluchting om een partij als de CU te hebben die in moeilijke tijden beslissingen durft te nemen. De CU komt op voor wat zwak is en werkt aan een schonere, rijkere en vredigere wereld. Ook al is het een kleine partij, ze krijgt toch veel voor elkaar in Den Haag.”
Almere is toonaangevend

Ook voor Almere heeft Ed Anker goede hoop: “Almere is een stad die in ontwikkeling blijft, maar ook zichzelf blijft herontdekken. Als stad is Almere toonaangevend als het gaat om het huwelijk tussen wonen, werken en groen. De stad valt meer dan ooit op door zijn duurzame woningbouw en groene leefklimaat. En dat duurzame mag ook in Den Haag wel wat meer doordringen. Ik zou graag zien dat dat meer verweven wordt met gemeenschap en samenleven. Duurzaamheid, een schonere wereld, is iets wat we met elkaar tot stand kunnen brengen. Ik probeer zelf in ieder geval bewust om te gaan met afval en consumptiegoederen en ben zuinig met energie.”
Sterke positie in de wereld

Volgens Ed Anker is vooral de vergrijzing een echte uitdaging de komende jaren. “Anno 2030 heeft Nederland wat mij betreft een weg gevonden om de vergrijzing goed op te vangen zodat niemand buiten de boot valt. En Nederland heeft dan dankzij een duurzame en innovatieve economie nog steeds een sterke positie in de wereld.”
Artikel geplaatst op: 29 augustus 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen