Belangrijk bezoek bij basisschool De Zevensprong

DANSWIJK - Acht 'high potentials' hebben maandag 28 maart op uitnodiging van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Almere bezocht. Ze brachten een bezoek aan het stadhuis en aan basisschool De Zevensprong.
Voor leerlingen van De Zevensprong was het bezoek van acht internationale 'high potentials' zeer geslaagd. (Foto: aangeleverd)

De speciale gasten kwamen uit verschillende landen naar Nederland om kennis te maken met Nederland en waar mogelijk contacten te leggen die in de toekomst voor de wederzijdse partijen van waarde zullen blijken.
Uit Indonesië kwam MijkeRifki Akbari van het Ministerie van Planning (aantrekken ontwikkelingsgelden), uit Oman Maitah Al Marouqi, Manager Oman Air, uit Vietnam kwam Viet Hung Do van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, uit Bahrein kwam de rechter Ahmal Abul, uit Rusland kwam Igor Koval van het Ministerie van Economische Ontwikkeling (buitenlandse investeringen), uit Egypte kwam politiek activiste Israa Rashed, uit Brazilië kwam Rui Samarcos van het Ministerie van Landbouw en uit China kwam Mi Lan-Shenzen van het Chinese public art center.
Op basisschool De Zevensprong werden zij rondgeleid door twee leerlingen van groep 8, Luciano en Hikmat, die de bezoekers in het Engels te woord stonden. Er was een kleine demonstratie van Etwinning waaraan de school deelneemt onder begeleiding van ICT-leerkracht op De Zevensprong Eric Redegeld. En er werd gesproken over integratie en inburgering.
Artikel geplaatst op: 06 april 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen