Twaalf finalisten voor Miss Flevoland bekend

STAD CENTRUM – In een besloten bijeenkomst in bioscoop Utopolis zijn afgelopen zondag de twaalf finalisten voor de Miss Flevoland-verkiezing 2012 gekozen. Acht daarvan zijn Almeerse dames, de overigen komen uit Urk, Emmeloord en Lelystad. Tijdens de castingmiddag, waar zo’n dertig Flevolandse dames tussen de 18 en 27 jaar aan meededen, presenteerden zij zich op diverse onderdelen aan de jury.
Na de casting voor de Miss Flevoland-verkiezing presenteerden de twaalf finalisten van Flevoland zich aan de entree van bioscoop Utopolis. De Missen in spé maakten daarna een ereronde door het centrum op Segways. (Foto: Fred Rotgans)

Deelnemers konden zich tot vrijdag 2 maart aanmelden. Voorbereiding was niet nodig: voor presentatie op de catwalk was tussen de onderdelen door dansdocent en choreograaf Mitch de Ruijter aanwezig om de dames de nodige aanwijzingen te geven. Organisator Rianne de Goeij: “Er waren twee rondes: een ronde waar de dames zich voor moesten voorbereiden alsof ze naar een sollicitatiegesprek gingen. Daarvoor moesten ze een effen shirt en een jeans aan, met daaronder hakken. Dat was ook de ronde dat de jury de deelnemers vragen stelde.” De vragen gingen over algemene kennis, maar ook politiek kwam aan bod. “Een Miss is niet alleen mooi, maar moet ook een bepaald niveau hebben. Ze moet tenslotte Nederland vertegenwoordigen in het buitenland.”
De tweede ronde was de bikinironde. “De deelnemers moesten voor die ronde in bikini gekleed zijn en hun haar los dragen.” De aangemelde dames hadden wisselende ervaring in het modellenvak. “De een had geen ervaring, maar er waren ook dames die zich al bij een modellenbureau hadden ingeschreven”, zegt Rianne. Wel zijn ze allemaal minimaal 1,70 meter en tussen de 18 en 27 jaar, niet getrouwd of getrouwd geweest, geen kinderen en hebben ze geen verleden met topless of naaktfoto’s.
Jury

De Flevolandse jury bestaat uit Jill Duijves, in 2011 winnares van de Miss Flevoland, Miss Nederland en Miss Nederland Earth. Zij werd tijdens de casting bijgestaan door ondernemer Timo Peters, fotograaf Brigitte Hielkema, styliste Myrthe Scharn en cosmeticaspecialist Mitra LaGrand.
Zondag 20 mei is de ‘grand finale’ van de Miss Flevoland-verkiezing. Die wordt gehouden in de Creative Campus Almere op bedrijventerrein De Vaart.
Artikel geplaatst op: 07 maart 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen