Groen Rechts presenteert zich in Almere

MUZIEKWIJK – Maandag presenteerde een nieuwe politieke partij zich in Almere: Groen Rechts. De partij noemt zichzelf ‘rechts liberaal’. “We voelen ons niet thuis bij een partij als D66. Dat is te links", zegt Mark Wiggers. "Maar ook niet bij de PVV, want die zetten mensen, zoals Marokkanen en Polen, buitenspel.”
(Logo: aangeleverd)

Wiggers, zelf in Almere politiek actief geweest voor de VVD en Trots op Nederland, is naar eigen zeggen niet gekant tegen allochtonen maar heeft wel problemen met de nieuwe moskee in Almere Buiten. “Die had er pas mogen komen als alle andere moskees in Almere vol zitten. Maar dat is niet het geval.”
Groen Rechts moet een partij worden die transparantie voorstaat. “Eenmaal op het pluche laten andere partijen hun openheid varen. Ook in Almere met de PVV. Zodra het om de centjes gaat zijn de vergaderingen besloten.” Wiggers garandeert die transparantie wel bij Groen Rechts. “Hoe ik dat kan verzekeren? Ik beloof het toch?”
Volgens Wiggers staat Groen Rechts voor minder regels, aandacht voor de bestaande stad en harder optreden tegen de criminaliteit. “Ook zijn wij voor een goede verbinding met andere steden en moet er meer recreatie komen voor jong en oud. Daarnaast pleiten we voor kleinere klassen in het onderwijs, meer aandacht voor ouderenzorg, veiligheid en meer woningen voor starters.”
Om dat allemaal te bekostigen moet er op andere punten worden bezuinigd, weet ook Wiggers. “Het ambtenarenapparaat moet worden ingekrompen. Je wordt op het stadhuis vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Ook zijn wij voorstander dat werklozen de handen uit de mouwen steken om contact te houden met de maatschappij. In Rotterdam werkt dat goed.”
Groen Rechts wordt een landelijke partij. Lokaal wil de partij in Almere meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen over twee jaar.
Artikel geplaatst op: 07 maart 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen