Eerste Stand Out-benefietconcert voor stichting Houses Of Hope

STEDENWIJK - In sporthal Stedenwijk aan de Kampenweg 7 organiseerden de stichting I Wanna Be en de ChristenUnie Almere afgelopen zaterdag het benefietconcert Stand Out. Jongeren kregen hier de kans om te laten zien waar hun talenten liggen. Ook was er een modeshow en veiling van twee jurken van modeontwerpster Claire Vijent van Maison De C.
Deze jurken van modehuis Maison De C en hoeden JaneSS Headaccessoires zijn te koop. De opbrengst gaat naar de stichting Houses Of Hope, bieden kan door een e-mail te sturen naar info@iwannabe.nl. (Foto: Fred Rotgans)

De jurken zijn door de ontwerpster gratis ter beschikking gesteld voor het evenement. De opbrengsten van de jurken én de kaartverkoop van het evenement gaat naar de stichting Houses Of Hope, een gezinsvervangend tehuis voor geestelijk en fysiek misbruikte kinderen in Suriname. Er zijn zo'n tweehonderd kaartjes voor het evenement verkocht. Wat de dag precies heeft opgeleverd wist de organisatie bij het ter perse gaan van deze krant nog niet. Ook kan er nog steeds geboden worden op de jurken. "We hebben de jurken wel in de veiling gedaan die avond, maar er werd niet genoeg op geboden", vertelt Tabitha Adegite-Willemsen, voorzitter van de stichting I Wanna Be. "En we hadden van tevoren besloten de jurken niet te verkopen onder de verkoopwaarde van 150 euro. De veiling gaat nu online door. Mensen kunnen mij een e-mail sturen om een bod te doen."
Talentontwikkeling

I Wanna Be wilde met het evenement 'de jeugd motiveren'. "Wij geloven sterk dat het motiveren van de jeugd de remedie is tegen overlast en vandalisme. Met deze dag gaven we jongeren de kans om hun talenten te ontwikkelen en hun stem te laten horen", aldus Adegite-Willemsen. "En er was veel muziek en talent op deze avond. De opkomst en de sfeer was goed, al met al was het een groot spektakel."
De Almeerse ChristenUnie was mede-organisator van het evenement. Politiek assistent Jelte Hoving: "Als ChristenUnie proberen we vaker aandacht te geven aan bepaalde groepen, zo hebben we in het verleden een rolstoelbasketbalwedstrijd georganiseerd en ook wel vaker een zanger voor de jeugd uitgenodigd. I Wanna Be en de ChristenUnie doen graag iets voor de jeugd, onze uitgangspunten komen aardig overeen. Door hieraan mee te doen wilden we de jeugd een mooie middag en avond bezorgen, daarnaast willen we hen ook interesseren in christelijke politiek."
Meer info over de veiling of de stichting I Wanna Be op www.iwannabe.nl.
Artikel geplaatst op: 02 maart 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen