'Karaktermoord op onschuldig initiatief' KlokHUIS in Cascadepark
D66 stoort zich aan onvolledig verhaal Adri Duivesteijn

POORT - Wethouder Adri Duivesteijn van de PvdA heeft dinsdag 28 december in een landelijke krant zijn mening gegeven in het artikel 'Karaktermoord op onschuldig initiatief', waarbij hij zich ergert aan de houding van de PVV en dat andere politieke, niet-populistische partijen de PVV geen tegengas tonen. Niemand zou tegen de argumenten van de PVV zijn ingegaan tijdens een debat over een lening voor het KlokHUIS, volgens Duivesteijn. D66-raadslid Henriëtte Muller weerspreekt dit.
Wethouder Adri Duivesteijn tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 11 november dit jaar, tijdens de aftrap van het KlokHUIS. (Foto: Fred Rotgans)

De PVV stelde onlangs in een gemeenteraadsdebat vragen over de lening voor het project 'het Klokhuis bouwt een KlokHUIS'. Wethouder Adri Duivesteijn hekelt in de Volkskrant van dinsdag 28 december de uitspraken van Jenny Zerfowski, raadslid van de PVV. Volgens Duivesteijn diende niemand in de raad de PVV van repliek. D66-raadslid Henriëtte Muller: "Dat klopt niet. D66 heeft wel degelijk gereageerd op kritiek van de PVV." In haar weblog verbaast D66-raadslid Henriëtte Muller zich dan ook over Duivesteijns mening. Hij stelde dat 'waar het in de bijdrage van Jenny Zerfowski volstrekt ontbreekt aan een open, eerlijke en respectvolle dialoog, de niet-populisten het antwoord daarop ontberen…'. Muller vindt het onzorgvuldig dat Duivesteijn de indruk wekt dat geen van de aanwezige raadsleden de PVV van repliek zou hebben gediend.
Klinkklare nonsens

Al eerder schreef zij op haar weblog daarover: "Wat me opviel was dat D66 op dat moment als enige aansloeg op deze klinkklare nonsens. Mijn uitgangspunt is dat we deze onzin niet zomaar laten passeren en dat we ervoor waken dit soort uitspraken normaal te gaan vinden."
In zijn artikel heeft Duivesteijn Mullers vraag aan het PVV-raadslid wat zij 'nu precies bedoelt met 'multi-culturele geloofsbelijdenis' vervangen door '(…)'. Ook haar andere kritische opmerkingen laat hij achterwege. Muller blogt: "Het lijkt erop dat Duivesteijn zichzelf wil neerzetten als politicus die de populisten er als een van de weinigen verbaal wél van langs durft te geven." Ze roept Duivesteijn op om de non-populistische krachten te bundelen. "Dáár zijn onze stad en de (lokale) politiek meer bij gebaat."
Voor meer informatie: henriettemuller.almere66.net.
De Vrolijke Taart

Het KlokHUIS wordt gebouwd in Almere Poort, en staat bekend als De Vrolijke Taart. Het KlokHUIS is gebaseerd op vijf winnende ontwerpen uit duizenden inzendingen van Almeerse basisscholen. Op de Dag van de Duurzaamheid begon de start van dit duurzame huis, waar groot en klein van alles kunnen beleven en leren over energie en duurzaamheid.
Artikel geplaatst op: 05 januari 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen