Overheen-brug blijft voorlopig afgesloten

Door Marcel Beijer
DE GOUWEN – De gemeente heeft de Overheen-brug vorige week volledig afgesloten. De brug verbindt de Kromgouw met de Overgouw. In augustus zakte een wandelaar door de houten brug heen. Toen werd de brug nog met planken gerepareerd. Vorige week bleek, na inspectie, de brug te gammel en is voor volledige afsluiting gekozen.

Deze zomer zakte een man door de Overheen-brug. (Archieffoto: aangeleverd)

 

Bewoners klagen al jaren over de slechte staat van de houten brug, maar vinden afsluiting geen goed idee. Feitelijk ligt de wijk op een eilandje waar twee bruggen voor de ontsluiting zorgen. Nu de Overheen-brug is afgesloten resteert alleen nog de Krombrug. Die werd vorig jaar ook enige tijd afgesloten omdat er een voertuig doorheen was gezakt. 

 

Verwijderen

De bewoners vrezen dat de gemeente de afgesloten Overheen-brug nu zal gaan slopen en definitief verwijderen. Uit een eerder uitgevoerde telling zou namelijk blijken dat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van de brug.
De bewoners spreken dat tegen. Volgens bewoonster Gonda Rigter heeft de gemeente in de avonduren geteld hoeveel mensen van de brug gebruik maakten. “Maar als je in de avond gaat tellen is het natuurlijk logisch dat het iets minder druk is. Het is gewoon een strategie om hun gelijk te halen.”
De bewoners willen dat de brug niet verdwijnt, maar gerepareerd wordt. “Misschien zou de brug wel worden opgeknapt als hij niet de Overheen-burg maar de Floriade-brug had geheten.”

 

Nog niet definitief

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er nog geen definitief besluit genomen over verwijderen van de brug. “Uit controle is gebleken dat de brug in zeer slechte staat verkeert. Hij is nu afgesloten omdat de veiligheidsrisico’s te groot zijn voor de gebruikers. Deze situatie blijft zolang we in afwachting zijn van bestuurlijke besluitvorming, want veiligheid gaat te allen tijde voor.”

Artikel geplaatst op: 12 februari 2020 - 12:22

Gerelateerd

Delen