DENK Almere doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Door Marcel Beijer
ALMERE – De politieke partij DENK zal in Almere meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Dat bevestigt de partij tegenover deze krant.


DENK ontstond in 2014 toen de kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk zich afsplitsten van de PvdA en een eigen fractie begonnen. De partij kwam regelmatig in opspraak, zeker toen presentatrice Sylvana Simons zich bij de partij aansloot. In 2016 verliet zij de partij weer. De partij wordt vaak de ‘lange arm van Erdogan’ genoemd omdat de partij niet openlijk kritiek heeft geuit op het regime van de Turkse president Erdogan.

 

Voorbereidingen
Hoe DENK Almere zich gaat presenteren is nog onbekend. Namens de partij bevestigt Omar El Boussaidi dat de partij lokaal actief is geworden, maar nog niet naar buiten wil treden. “DENK Almere is inderdaad actief in de stad en gaat ook deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Op dit moment is Denk Almere volop bezig met de voorbereidingen en zal zich op een later moment aan de burgers van Almere voorstellen”, aldus El Boussaidi.

Artikel geplaatst op: 11 februari 2020 - 13:22

Gerelateerd

Delen