Almere krijgt een buitenzwembad

Door Robert Mienstra

ALMERE –  Almere krijgt een buitenzwembad. Dat staat in het nieuwe coalitie-akkoord van de VVD, D66, GroenLinks, LeefbaarAlmere, CDA en ChristenUnie. ‘Voor veel Almeerders is dit een lang gekoesterde wens die ook past bij een stad met deze omvang’, schrijven de partijen in het akkoord.

 

(Foto: ShutterStock)

‘Deze periode wordt daarom benut om tot op de bodem uit te zoeken wat de verschillende mogelijkheden en alternatieven zijn. Hierbij houden wij rekening met een gezonde exploitatie van en de effecten op de bestaande zwembaden’ , schrijven de partijen.


Oude college negatief
Met deze passage is duidelijk sprake van een koerswijziging. Het demissionaire college van VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie meldde onlangs nog: ‘Het college staat positief tegenover initiatieven voor het realiseren van een buitenzwembad, maar is van mening dat het beter is voorlopig geen buitenzwembad te bouwen. Het college heeft na gedegen onderzoek geconstateerd dat er voor het bouwen en exploiteren van een buitenzwembad geen financiële ruimte in de begroting is. Het toevoegen van een buitenzwembad in de stad heeft bovendien een negatief effect op de exploitatie van de bestaande gemeentelijke zwembaden door een verschuiving van bezoekers.’

 

Totaal anders
Het nieuwe college denkt nu totaal anders over een openluchtzwembad. Dat moet er dus nu wel komen. Het plan voor een buitenbad is het afgelopen jaar door  oud-triatleet Gregor Stam nadrukkelijk politiek op de kaart gezet. Stam diende een petitie in voor een buitenbad en ontwierp plannen. Zijn inspanningen lijken nu resultaat te hebben.

Artikel geplaatst op: 06 februari 2020 - 21:56

Gerelateerd

Delen