Raadsvergadering Regenboogbuurt vanavond live op facebook

Raad vergadert op locatie in school Spectrum

 Door Robert Mienstra

ALMERE – De raadsvergadering over het kleurenbehoud van de Regenboogbuurt die vanavond op locatie wordt gehouden in basisschool Het Spectrum is voor iedereen toegankelijk. De bijeenkomst wordt ook live uitgezonden op facebook: https://www.facebook.com/RaadvanAlmere/ Aanvang 19.00 uur.

 

De raadsvergadering is in basisschool Het Spectrum. (Archieffoto Almere DEZE WEEK)

Het college vraagt de raad het onderdeel Regenboogbuurt alsnog toe te voegen aan de Welstandsnota. Dit houdt in dat de Regenboogbuurt wordt aangewezen als bijzonder gebied en weer onder welstandstoezicht komt. Er is een overgangsregeling, zodat bewoners die hun huis in andere kleuren schilderden de oorspronkelijke kleuren weer kunnen aanbrengen. Na 5 jaar gaat de gemeente over tot actieve handhaving.

Omdat dit onderwerp sterk leeft bij bewoners heeft het presidium ervoor gekozen de vergadering te houden in basisschool Het Spectrum (Regenboogweg 47) in de Regenboogbuurt. Bewoners die een formele inspreekreactie willen geven kunnen zich vandaag, donderdag 6 februari tot 12.00 uur, hiervoor aanmelden bij de griffie. Daarvoor is maximaal 30 minuten gereserveerd (drie minuten per persoon). Aanvullend op de bijdragen van de insprekers, krijgt het overige aanwezige publiek de gelegenheid mee te praten en de raad iets mee te geven over het voorstel voor de Regenboogbuurt. Het presidium vraagt ook de fracties in hun eerste reactie op het voorstel kort en op politieke hoofdlijnen te reageren.

Artikel geplaatst op: 06 februari 2020 - 09:10

Gerelateerd

Delen