VVD en D66 storten zich op overlast Brugmark 

Door Marcel Beijer

DE MARKEN - De VVD en D66 hebben zich bekommerd over de bewoners van de Brugmark die eerder in deze krant klaagden over geluidsoverlast en slechte luchtkwaliteit op de Noorderdreef. De bewoners dreigden daarbij met wegblokkades als er geen actie wordt ondernomen. Woordvoerder John Wessels van de bewoners heeft sinds de publicatie van het artikel een aantal fracties van politieke partijen over de vloer gehad. D66 en VVD pakken de kwestie nu op en gaan op het stadhuis nadere informatie inwinnen.

Het protestdoek staat al enige weken langs de dreef. (Foto: aangeleverd)

 

De bewoners stellen dat de Noorderdreef de laatste jaren flink drukker is geworden en dat de geluidsoverlast en luchtkwaliteit daaronder leiden. De gemeente stelt dat de normen van de luchkwaliteit 'niet of nauwelijks' worden overschreden. Wel is de geluidsnorm hoger dan de Europese norm van 55 dB, waardoor maatregelen gewenst zijn. De gemeente wil daarmee wachten tot de buurt aan groot onderhoud toe is, maar de komende jaren is dat niet aan de orde.

 

D66 en VVD
Na publicatie hebben diverse politieke partijen contact opgenomen met Wessels. D66 en VVD trekken samen op vanuit het stadhuis meer informatie te krijgen. De partijen willen deskundige ambtenaren gezamenlijk aan tafel krijgen omdat de kwestie 'breder is dan lucht/geluid'.
Daarbij wordt gewezen naar een aankondiging op de website van de gemeente waar staat dat de er voorbereidingen worden getroffen voor groot onderhoud in de wijk De Marken. Wellicht komt dat onderhoud toch sneller dan gedacht en kunnen de werkzaamheden daarin meegenomen worden.

Artikel geplaatst op: 03 februari 2020 - 16:13

Gerelateerd

Delen