Bevrijdingsfestival wijkt mogelijk uit naar Lumierepark

Door Petra Onderwater
STAD – Door de werkzaamheden aan de Esplanade moet voor een aantal evenementen komend jaar een alternatieve locatie worden gezocht. Zo wordt onderzocht of het Bevrijdingsfestival op 5 mei kan plaatsvinden in het Lumièrepark in de Filmwijk.

Nu de Esplanade op de schop is, kunnen er geen evenementen plaatsvinden. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

"We wisten natuurlijk al een hele tijd dat de Esplanade komend jaar niet beschikbaar zou zijn voor het Bevrijdingsfestival Flevoland. Samen met de gemeente zijn we gaan zoeken naar alternatieve locaties, maar er zijn niet veel geschikte plekken voor zo'n groot evenement", vertelt festivalcoördinator Barry Bouquet. "We kunnen in elk geval niet terug naar het Festivalplein, waar we tien jaar geleden zijn weggaan omdat het gewoon te klein werd. De ruim 100.000 bezoekers kunnen we daar echt niet kwijt."

 

Het Lumièrepark vindt Bouquet een mooi alternatief. "Van de veertien Bevrijdingsfestival in Nederland zijn er al een stuk of tien die in parken plaatsvinden. Het Lumièrepark is een prachtige locatie, met veel gras, groen en water. We hebben al gekeken naar zaken als bereikbaarheid, vluchtwegen en parkeermogelijkheden. We moeten dit keer alles weer helemaal opnieuw uitvinden, maar daar komen we wel uit."

 

Bouquet benadrukt dat omwonenden er nauw bij betrokken zullen worden. "We kunnen ons voorstellen dat zij zich zorgen maken om parkeer- en geluidsoverlast. We gaan in elk geval een avond organiseren om bewoners te informeren en samen naar oplossingen te zoeken om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo willen we bijvoorbeeld gaan werken met parkeerwachten die ervoor zorgen dat bezoekers niet de wijk inrijden."
Bouquet gaat er van uit dat het een eenmalig uitstapje is en dat het Bevrijdingsfestival in 2021 weer gewoon op de vernieuwde Esplanade kan plaatsvinden.

 

Naast het Bevrijdingsfestival moet ook voor de Veiligheidsdag en The European Goal Games worden gezocht naar alternatieve locaties. Omdat de geschiktheid van die locaties nog nader wordt onderzocht, zijn deze  evenementen op een voorlopige locatie geplaatst in de evenementenkalender 2020 die het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld.

 

Artikel geplaatst op: 09 december 2019 - 12:17

Gerelateerd

Delen