Fractie Partij voor de Dieren steunt bestuur

Door Marcel Beijer
ALMERE – De Almeerse fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft geen behoefte om het landelijk partijbestuur ter verantwoording te roepen over het royement van voorzitter Sebastiaan Wolswinkel.

De fractie van de PvdD, rechts Leonie Vestering. (Archieffoto: Bart Buijs)

Wolswinkel, nog maar kort actief als voorzitter, werd door het bestuur uit de partij gezet. Een ongeruste groep leden, die anoniem wil blijven uit angst voor het partijbestuur, vraagt zich af of het royement rechtmatig is.

De Almeerse fractievoorzitter Leonie Vestering zal de petitie in ieder geval niet steunen. “En zo denkt de hele fractie erover”, laat ze desgevraagd weten. “Een congres is bestemd om de standpunten te bekrachtigen, niet om het bestuur verantwoording over een royement te laten afleggen. Dat doe je in kleiner verband. Bovendien ben ik van mening dat het bestuur al voldoende heeft toegelicht waarom Wolswinkel is geroyeerd.”
Inhoudelijk wil Vestering daar niet op ingaan. “Omdat ik voor de partij in de commissie Bezwaar en Beroep zit. Het is mogelijk dat Wolswinkel daar nog een beroep op wil doen.”

Özcan Akyol
Dinsdag plaatste columnist Özcan Akyol in het Algemeen Dagblad een stevige column waarin hij stelde dat de partij ondemocratisch en soms radicaal is. Zo zou Wolswinkel geroyeerd zijn omdat hij te veel over mensenzaken zou praten en te weinig over dieren.
Vestering is het daar niet mee eens. “We hebben uiteraard aandacht voor de mens, maar de focus ligt op dieren, milieu en natuur. Dat Akyol stelt dat we de evolutietheorie ontkennen omdat Marianne Thieme Zevende-dags Adventist is, is onzin. Ik herken me daar totaal niet in.”

Artikel geplaatst op: 23 oktober 2019 - 08:45

Gerelateerd

Delen