Opinie

De gemeenteraad nam 5 september een motie van de VVD aan waarin het college opgeroepen wordt een monopoliepositie van energieleverancier NUON zoals die nu in Poort en Stad bestaat in de toekomst te voorkomen. Van concurrentie kan geen sprake zijn en de bewoners hebben geen keuzevrijheid van energieleverancier. Prijsstijgingen komen tot stand zonder concurrentie.
Colette Holter van de VVD schreef er een opinie over

Geen energiemonopolie erbij in de toekomst
Voor veel inwoners in Poort en Stad is het feit dat ze vast zitten aan hun energieleverancier Nuon een doorn in het oog. Zeker na de forse stijging van de prijzen van stadswarmte in januari van dit jaar. Ook in de politiek is dit al jarenlang een discussie. Het terugdraaien van dit monopolie bleek na een juridische strijd niet mogelijk. De raad vond het belangrijk om in ieder geval zo’n zelfde monopolie in de toekomst te voorkomen. Op initiatief van de VVD heeft de gemeenteraad ingestemd met een motie om een energiemonopolie in de toekomst te voorkomen.
Wij vinden het belangrijk dat Almeerders de keuzevrijheid hebben hoe ze hun huis willen verwarmen. Bovendien gaan ontwikkelingen binnen de energietransitie hard, in Rotterdam wordt een pilot met het gebruik van waterstof gehouden om huizen te verwarmen, in plaats van gas. Dus waarom wachten we niet op nieuwe technologieën die wellicht goedkoper zijn en geen monopolie met zich mee brengen?
Colette Holter, VVD-Almere
Artikel geplaatst op: 20 september 2019 - 09:08

Gerelateerd

Delen