Vis a Vis bereidt ook vertrek en rechtsgang voor

Theatergezelschap houdt wel alle opties open

 

Door Robert Mienstra

ALMERE – Theatergroep Vis a Vis heeft aan de raadsleden en het college onlangs een plan gepresenteerd waarmee woningbouw in het gebied en handhaving van het theater op de huidige locatie hand in hand gaan. Het college heeft aangeven uit te zoeken wat zij met het plan wil.

 

Het gebouw De rode Haring van Vis a Vis. (Foto: Pieter Pennink)


“Wij hebben met meer dan normale inspanning met onze presentaties en petitie een bijdrage geleverd om een oplossing te vinden om Vis a Vis te behouden op de huidige locatie”, zegt woordvoerder Wim Trieller van Vis a Vis. “Het woord is nu aan het college en de raad. Wij gaan ons weer bezig houden met theater en zullen over onze locatie geen overleg meer voeren met de gemeente totdat zij een besluit over de huidige locatie genomen heeft. Mocht die negatief zijn dan vertrekken wij. Mocht die positief zijn dan zullen we met veel elan werken aan een toekomst in Almere.”
Trieller gaf verder aan dat Vis a Vis zich voorbereid op alle mogelijke scenario’s. “We zijn ons vertrek aan het voorbereiden en zijn daarover al met andere gemeentes in gesprek. Vertrek heeft uiteraard niet onze voorkeur, maar als het zover komt, dan zijn we er klaar voor.” Ook is Vis a Vis bezig met de voorbereiding van een gang naar de rechter.”

Artikel geplaatst op: 19 juni 2019 - 11:30

Gerelateerd

Delen