Respect-fractie bezoekt moskee Poort

POORT – De PVV sloeg het aanbod af, maar de fractie van Respect! ging wel op de uitnodiging van imam Safeer Siddiqui in om de moskee van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Poort te bezoeken.


De Almeerse fractievoorzitter van Respect!, Rene Eekhuis, liet zich vergezellen door landelijk voorzitter Gerdwin Lammers. Eekhuis is voormalig PVV-raadslid en behaalde vorig jaar met Respect! een zetel in de gemeenteraad. Eekhuis: ”Respect! is voor een strak en limitatief immigratiebeleid, maar dat staat los van godsdienstvrijheid, dus dat geldt ook voor moslims. Maar misschien nog wel belangrijker vindt Respect! het dat wie zich meldt in de Nederlandse samenleving ook eerst respect toont voor die samenleving. En dat is precies wat Imam Safeer Siddiqui deed.”

 
Handen schudden


Er ontstond wel een discussie over het handen schudden van vrouwen. De imam lichtte toe dat sommige moslimmannen dat niet doen uit respect voor de eigen partner. “Je schudt niet de hand van een ‘vreemde’ vrouw. Het is dus niet bedoeld om respectloos te zijn.”
Lammers: “Er is veel argwaan en ook weerstand tegen het moslimgeloof en een mogelijke dominantie daarvan. Dat komt met name door moslim extremisten. Die gewelddadige, extreme moslims moeten echter niet verward worden met de moslimgelovigen die – net zoals katholieken, protestanten of joden die ‘gewoon’ hun geloof willen belijden. Daar is helemaal niets mis mee mits zij zich houden aan de Nederlandse wetgeving, normen en waarden.”

 
Dialoog


Eekhuis: “Wij hebben een Imam ontmoet die open staat voor dialoog en die blij is dat zij letterlijk en figuurlijk een plaats hebben in de Almeerse samenleving. Het zou te wensen zijn dat andere moslim stromingen een voorbeeld aan de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap zouden nemen zodat er geen voedingsbodem meer is voor extremisten of haat-zaaiers.”

Artikel geplaatst op: 19 juni 2019 - 11:11

Gerelateerd

Delen