Respect!Almere gaat in gesprek met nieuwe imam

POORT – Respect!Almere pakt de uitnodiging van de nieuwe imam Safeer Siddiqui in Poort op, om in gesprek te gaan. De imam van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap liet in deze krant weten verbinding te willen leggen met Almeerders en ook met moslimgroeperingen in de stad die de Ahmadiyya-beweging te liberaal vinden.

René Eekhuis. (Foto: Gemeente Almere)


De stap van Respect!Almere is opmerkelijk, want de partij is voor een strak en limitatief immigratiebeleid. Raadslid René Eekhuis was lange tijd lid van de PVV Almere. Eekhuis, nu fractievoorzitter van Respect! stelt nu dat Respect!Almere met belangstelling kennis heeft genomen van de visie van Imam Safeer Siddiqui van de nieuwe Baitul Afiyat moskee en dat de Almeerse fractie de imam uitnodigt voor een nadere kennismaking.
“Dat zou de leefbaarheid in onze samenleving ten goede komen, stelt Eekhuis, “wij zijn voor godsdienstvrijheid en wij waarderen het respect van imam Siddiqui voor de samenleving in Nederland en zien uit naar een plezierige kennismaking en een vruchtbare samenwerking bij het slaan van bruggen gebaseerd op respect. De uitnodiging voor een kennismakingsgesprek is verstuurd. Wij gaan er met open vizier in.”

Artikel geplaatst op: 27 februari 2019 - 09:49

Gerelateerd

Delen