PVV wil steun voor noodlijdend ouderenkoor

ALMERE – De PVV heeft schriftelijke vragen ingediend om het noodlijdende ouderenkoor Vocal Harmony te laten voortbestaan.

Het ouderenkoor Vocal Harmony trok de aandacht met hun gele hesjes-actie. (Archieffoto: aangeleverd)


Het koor met zo’n twintig leden trok in deze krant aan de noodbel. Het ouderenkoor bestaat al zo’n 35 jaar maar is in financiële problemen geraakt. Het koor komt 250 euro per maand te kort en trok gele hesjes aan om aandacht voor de situatie te vragen en hopelijk sponsors te werven.
Raadslid Annette Raijer van de PVV heeft zich het lot van het koor aangetrokken en schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. De partij wil weten waarom de gemeente, of een bepaald fonds, geen financiële steun geeft aan het ouderenkoor. Volgens Raijer laat de gemeente de ouderen in de kou staan.
‘Als er geen financiële bijdrage komt om het ouderenkoor te laten bestaan, kan dit vergaande gevolgen hebben voor deze ouderen, zoals het wegvallen van de participatie en gezelligheid’, aldus de PVV.
De partij stelt voor om het jaarlijkse tekort van 3000 euro door de gemeente aan te laten vullen. Juist kleine initiatieven, die ouderen koesteren, moeten volgens Raijer in stand worden gehouden om ouderen.
Het college zal de schriftelijke vragen binnen zes weken beantwoorden.

Artikel geplaatst op: 14 januari 2019 - 10:33

Gerelateerd

Delen