College adviseert SPFA als lokale omroep

Door Robert Mienstra
ALMERE – Het college adviseert de gemeenteraad de Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA ) voor te dragen aan het Commissariaat van de Media als nieuwe lokale omroep van Almere. Er waren bij de gemeente vijf aanvragen ingediend door Almedia, Almeerse Omroep Stichting (AOS), de Stichting 1Almere, de Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) en de Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA).

Berdien Steunenberg en At Kasbergen tijdens de opnamen van Tafel voor 2. De presentatoren zijn de initiatiefnemers van de SPFA. (Foto: aangeleverd)


De Stichting 1Almere wilde samenwerking met de AOS, maar heeft zich uiteindelijk geheel uit het traject teruggetrokken. De Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) gaat samenwerken met de SPFA. Van de drie overgebleven kandidaten krijgt de SPFA nu de voorkeur van het college. Deze organisatie is al bekend van de uitzendingen van 'Tafel op 2' van initiatiefnemers At Kasbergen en Berdien Stenberg dat online werd uitgezonden. De belangrijkste argumentatie van het college is de financiële haalbaarheid van de SPFA.

Binnen budget


‘SPFA heeft een Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) waarvan alle leden woonachtig zijn in Almere’, schrijft het college in haar advies. ‘Dit versterkt de binding van de organisatie met de stad. Daarnaast vraagt SPFA naast de reguliere bekostiging geen extra bekostiging of bijdrage voor investeringen. SPFA heeft als uitgangspunt te kijken naar wat binnen het budget mogelijk is. SPFA werkt met vrijwilligers en zonder een vaste studio/kantoorpand. De inkomsten van derden zijn behoudend geraamd, wat het risico verkleint dat de organisatie zich te rijk rekent.’

SLOA


SPFA wil de Almeerders informeren over zijn stad en de samenhang in de Almeerse samenleving bevorderen. SPFA heeft door de vele vrijwilligers een breed netwerk in de samenleving. Naast deze verbinding met de stad, heeft SPFA zich ook verbonden met Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA). SLOA heeft professionele ervaring in het produceren diverse media. De samenwerking van SPFA en SLOA is er daarom één die elkaar aanvult.
Na het reces zal de gemeenteraad zich buigen over het advies van het college.

Artikel geplaatst op: 27 juli 2018 - 10:22

Gerelateerd

Delen