Vier petities op Politieke Markt

Door Robert Mienstra
ALMERE – Maar liefst vier petities werden er aangebonden aan de gemeenteraad op de Politieke Markt va afgelopen donderdag. Willem Boutkan, vice-voorzitter van de gemeenteraad, nam de petities blijmoedig in ontvangst voor een bomvolle koffiekamer in het stadhuis.
Petitie parkeerterrein en botenopslag. (Foto: Almere DEZE WEEK)

In de eerste petitie werd de gemeente gevraagd nog eens goed te kijken naar de uitbreiding van het parkeerterrein bij de jachthaven in Poort met duizend parkeerplaatsen en mogelijkheden tot botenopslag.
In de tweede verzet een aantal bewoners van de Grootzeil in de Noorderplassen zich tegen het plaatsen van een extra speeltoestel. Zij vrezen extra overlast.
In de derde petitie werd een oproep gedaan om het groenonderhoud in Almere weer goed ter hand te nemen. De ondertekenaars vonden dat dit achteruit is gegaan. Tot slot werd er een petitie aangeboden waarin bewoners van Nobelhorst een oplossing aandroegen om te voorkomen dat hun kinderen niet met bussen naar een gebouw aan de andere kant van de A6 moeten om naar school te gaan.
Vice-voorzitter Willem Boutkan was zichtbaar in zijn nopjes met de petities. “Dit zien we graag, dat inwoners naar het stadhuis komen om aan de raadsleden te vertellen wat hen bezighoudt. Het mooiste zou zijn dat petities zo veel mogelijk op de Politieke Markt besproken zouden worden. Ik roep de raadsleden op om er echt aandacht aan te besteden.” (Op alle foto’s rechts: Willem Boutkan, vice-voorzitter van de gemeenteraad).
Artikel geplaatst op: 08 juli 2018 - 13:20

Gerelateerd

Delen