Waar komen de nieuwe wethouders vandaan?

Door Robert Mienstra

ALMERE - Vier van de zeven beoogd wethouders zijn nieuwelingen in Almere. Ze komen van buiten onze stad.

(Foto: aangeleverd)

Maaike Veeningen (D66)
Is wethouder in Amstelveen. “Ik ben verheugd en vereerd dat D66 Almere mij voordraagt als wethouder. Vlak na de verkiezingen kwam een onverwacht telefoontje. In de wetenschap dat ik Amstelveen in goede en betrokken handen achterlaat, ga ik deze mooie uitdaging graag aan. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd in de Amstelveense politiek, de resultaten die we hebben kunnen boeken en de leuke, mooie en bijzondere contacten met inwoners en ondernemers. Hoewel ik Amstelveen zeker zal missen kijk ik er naar uit om me voor een prachtige en dynamische stad als Almere in te zetten”, meldt zij op social media.

Jan Hoek (GroenLinks)

Is griffier van de gemeente Bloemendaal. Bijna 25 jaar ervaring in het openbaar bestuur; als ambtenaar, bestuurder en volksvertegenwoordiger. Hoek is van huis uit jurist. Hoek heeft ervaring in het sociaal domein, met stedelijke ontwikkeling, maatschappelijk vastgoed en burger- en overheidsparticipatie.

Aldrik Dijkstra (ChristenUnie)

Is wethouder bij de gemeente Sliedrecht. Daar is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles wonen, duurzaamheid, milieu, openbare ruimte, verkeer en vervoer, personeel en organisatie. Dijkstra heeft verder een eigen bedrijf, Incontro-advies, dat is gespecialiseerd in het overdragen van kennis en het versterken van vaardigheden ten behoeve van het goed functioneren van het (lokaal) openbaar bestuur in Nederland. Hierbij gaat het om vergaderen en debatteren, politieke strategie en communicatie, bestuurskundige kennis en advies over bestuurlijke vernieuwing en cultuurverandering. Daarnaast levert Incontro-advies interimgriffier-werkzaamheden.

Jaap Lodders (VVD)

Is een bekende in Flevoland. Hij is momenteel lid van Gedeputeerde Staten Flevoland en woont in Zeewolde. Hij heeft ruimte (inclusief wonen, water en Rijksvastgoedbedrijf), omgevingsvisie, mobiliteit, Lelystad Airport, de schaalsprong Almere en sport in zijn portefeuille.

 

Artikel geplaatst op: 23 mei 2018 - 12:39

Gerelateerd

Delen