Geen extra 'speeltoestellen' voor ouderen

Door Robert Mienstra
ALMERE – Het CDA wil dat speelvoorzieningen in Almere ook aan ouderen ruimte gaan bieden. Dit bleek op de Politieke Markt van afgelopen donderdag. De gemeente is momenteel aan het onderzoeken wat de wensen zijn van de Almeerders voor speelgebieden.
Volgens het CDA moeten speelvoorzieningen ook voor ouderen toegankelijk worden. (Foto: Shutterstock)

“Iedereen moet kunnen meedoen, dus alle bevolkingsgroepen”, stelde René Claessens (CDA). “We leven in een inclusieve samenleving.” Claessens doelde met name op ouderen die ook behoeften hebben aan ontmoetingsplekken. Hij wilde daarmee het beleid voor speelvoorzieningen breder trekken.”
Wipkip

De andere partijen stonden hierover niet te juichen. “Speelvoorzieningen zijn echt iets voor kinderen en jongeren”, zei Leida Höhle (PvdA). Koen Bokhorst (VVD) zei: “Ik zie ouderen nu niet direct op een wipkip zitten van de glijbaan af gaan.”
D66, de VVD, de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de ChristenUnie gingen hier in mee. Bovendien willen zij het onderzoek van de gemeente naar behoeften van de inwoners afwachten.
Claessens reageerde wat gepikeerd op de reacties: “Ouderen hebben iets anders nodig dan wipkippen. Ik denk aan ontmoetingsplekken of aan voorzieningen waar ze op hun niveau kunnen bewegen.”
Buiten spelen

Wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) vond ook dat het CDA voorbarig was met haar stelling. “Senioren staan wel degelijk op ons netvlies. Maar ik wacht eerst de wensen van de inwoners af. Bovendien als onze doelgroep voor speelvoorzieningen groter wordt, zullen we dat met het vastgestelde budget moeten doen. Tenzij de raad daar anders over beslist.”
Voorzitter Erik Theunissen besloot de vergadering met: “We zijn snel klaar, dus de raadsleden mogen nu nog even buiten gaan spelen.”
Artikel geplaatst op: 18 mei 2018 - 09:35

Gerelateerd

Delen