Motie van wantrouwen PVV haalt het niet

ALMERE – Een motie van wantrouwen die de PVV indiende tegen het college, krijgt onvoldoende steun van de gemeenteraad. Op de politieke markt van afgelopen donderdag stemden alleen de PVV, AP/OPA en de SP voor deze motie. GroenLinks plaatste voor de camera van www.adwtv.nl wel kanttekeningen.

Willy-Anne van der Heijden (GroenLinks): "Als er nu nog meer gevraagd gaat worden is de maat wel vol." (Foto: Almere DEZE WEEK)


Toon van Dijk (PVV): “De Floriade is het gegok met belastinggeld zat. In 2015 zei het college dat we het met een budget van 10 miljoen konden doen, met 7 miljoen aan reserve. Nu zitten we op een bijdrage van 20 miljoen en daarbij een risico van 11 miljoen. Het gaat om een elitair bobo-feestje waarbij geld in de zakken van de vastgoedmakelaars verdwijnt. Het college draait en strooit zand in de ogen. Daarom zeggen we het vertrouwen op in dit college."
Een motie van wantrouwen is politiek gezien een zwaar middel. Desondanks gingen de coaltiepartijen niet in debat met de partijen die de motie steunden. Willy-Anne van der Heijden van oppositiepartij GroenLinks noemde dit voor de camera van www.adwtv.nl ‘onfatsoenlijk’. “Het is niet netjes dat er geen debat werd aangegaan”, zei Van der Heijden die de motie niet steunt. "Ik draag de Floriade een warm hart toe. Dat geldt ook voor de stadswijk. Maar als er nu nog meer gevraagd gaat worden, is de maat wat ons betreft wel vol."

Media-aandacht


Hilde van Garderen (VVD) gaf een stemverklaring: “Het feit dat de PVV - juist nu op het moment dat er stappen worden gezet met betrekking tot de ontwikkeling van het gebied deze motie indient - bevestigt bij ons het beeld van de PVV haar mening al lang klaar heeft en deze motie indient op een moment waarop de meeste media-aandacht wordt gegenereerd.” De collegepartijen gingen echter het debat niet aan, waardoor er voor de aanwezige journalisten niet veel te schrijven was over de inzichten van hen omtrent de motie van wantrouwen.
“De Floriade is voor ons inzet van de komende gemeenteraadsverkiezingen”, zei Van Dijk achteraf. “Eigenlijk is die verkiezingscampagne al vijf jaar bezig.”

Artikel geplaatst op: 06 juni 2017 - 10:28

Gerelateerd

Delen