AP/OPA weg uit volggroep Floriade

ALMERE – Partij AP/OPA heeft de gemeente dinsdag 13 juni laten weten niet meer zitting te nemen in de Raadsvolggroep Floriade. Namens Almere Partij/Ouderen Politiek Actief zat René Dekker in de volggroep. 

‘In onze ogen is het onbestaanbaar dat een volggroep door dezelfde raad die de volggroep in het leven riep, de volggroep in zijn functioneren beknot’, zo schrijft fractievoorzitter AP/OPA Johan de Leeuw.

De fractie van AP/OPA vindt het ‘niet langer opportuun om tijd te steken in genoemde volggroep’. ‘Na het aannemen van de motie van de heer De Kat van Leefbaar Almere aangaande het functioneren van de volggroep en de mededeling dat de motie zal worden uitgevoerd, vinden wij het niet meer gewenst. Daar komt bij dat naar ons oordeel de beknotting sterk door coalitiedoelstellingen is gedreven.’

 

Volggroep Floriade

De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten om een Volggroep Floriade in te stellen die controleert of de voorbereidingen rond de wereldtuinbouwtentoonstelling verloopt volgens de vastgestelde lijn.

Deze volggroep bestaat nu nog uit Marcel Benard (ChristenUnie), Michaël Busby (D66), Rutger Hengstman (Fractie Hengstman, voorheen VVD), Ciska van Rijn (PvdA) en Jessica Kips (GroenLinks). 

Artikel geplaatst op: 14 juni 2017 - 14:32

Gerelateerd

Delen