Raad steggelt over toekomstige Floriadewijk

ALMERE – In welke mate de toekomstige Floriadewijk geluidsarm wordt en hoeveel procent sociale woningbouw er in komen, dat is nog de vraag. De politiek sprak daar afgelopen donderdag over tijdens de Politieke Markt.


Zoals bekend wordt in 2022 in Almere de Floriade gehouden. Na afloop van deze tuinbouwtentoonstelling blijft een nieuwe woonwijk achter. Hoe die wijk er dan uit gaat zien, is in grote lijnen bekend. Zo komen er ongeveer 500 woningen, waarvan 30 procent sociale woningbouw. Omdat de wijk pal naast de A6 ligt staat ook vast dat het een geluidsarme wijk moet worden. Wethouder Tjeerd Herrema legde uit dat die geluidswering best nog extra kosten met zich mee kan brengen. “Maar dat doen we dan gezamenlijk met marktpartijen. We hebben verschillende projectontwikkelaars die mee willen werken aan de realisatie van de wijk.”
De VVD is erg benieuwd naar de input van deze marktpartijen. Miranda Joziasse: “Voor de VVD is het belangrijk dat een hoogwaardige woonwijk wordt en het financieel positief blijft. Daarom hoeft er wat ons betreft niet aan die 30 procent sociale woningbouw vastgehouden te worden.”
Ook de PVV, tegenstander van de Floriade, deelt die opvatting. In welke mate de wijk geluidsarm kan worden gemaakt, zijn nog geen concrete plannen. In het najaar moet een definitieve beslissing over de Floriadewijk worden genomen.

Artikel geplaatst op: 09 juni 2017 - 09:30

Gerelateerd

Delen