Ook raadslid Hengstman verlaat VVD

ALMERE - Na fractieassistent Paul van der Starre verlaat nu ook raadslid Rutger Hengstman de VVD. Hij zegt het vertrouwen op in onlangs aangesteld fractievoorzitter Hilde van Garderen.

In een open brief aan fractievoorzitter Hilde van Garderen schrijft Rutger Hengstman dat meerdere recente gebeurtenissen binnen de fractie hebben geleid tot een onherstelbare vertrouwensbreuk. Directe aanleiding is de communicatie rondom het vertrek van fractie assistent Paul van der Starre, vorige week. Waar Van der Starre sprak over: 'Onverenigbare verschillen met de fractievoorzitter' werd door Van Garderen in de pers gesteld dat zijn vertrek een besluit van de gehele fractie betrof. Een pertinente onwaarheid volgens Hengstman die verwijst naar een interne e-mail met het verzoek aan alle fractieleden om hetzelfde te verklaren. Hij weigert in opdracht van de fractievoorzitter te moeten liegen onder het motto van partijbelang en verbindt hieraan de ultieme consequentie.
Binnenkort wordt in de Algemene ledenvergadering gestemd over het lijsttrekkerschap voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van Garderen is hiervoor kandidaat. In zijn brief roept Hengstman haar op om af te zien van haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap. “Het ontbreekt Van Garderen aan de voor een fractievoorzitter en lijsttrekker onmisbare kwaliteit om een verbindende factor te zijn.”
Hengstman gaat verder als zelfstandig raadslid maar hecht er aan om te stellen dat hij ook buiten de fractie het VVD programma onverminderd zal blijven steunen

Artikel geplaatst op: 22 mei 2017 - 11:28

Gerelateerd

Delen