ChristenUnie wil reli-spektakel The Passion

ALMERE – De PvdA en de ChristenUnie willen het reli-spektakel The Passion tijdens de Floriade van 2022 in Almere laten plaats vinden. De EO en de RKK organiseren dit evenement elk jaar op Witte Donderdag. Tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag stonden de andere partijen niet op de banken om dit evenement door de gemeente te laten organiseren. Zij vinden het een taak van Almere City Marketing (ACM)

Partijen niet op de banken voor The Passion (Foto: Willem-Jan de Bruin)

.
Volgens Marcel Benard (ChristenUnie) bedragen de kosten voor de gemeente ongeveer 200.000 euro. Daartegenover zou dan een bezoek van duizenden bezoekers aan de stad staan en zeer positieve media-aandacht voor de stad met miljoenen TV-kijkers. “Als The Passion samenvalt met de Floriade dan versterken beide evenementen elkaar met enorme media-aandacht voor de stad als gevolg”, zei Benard.
De andere partijen stonden sceptisch tegenover het plan. “Dit is iets voor ACM”, stelde Hilde van Garderen, “dat organiseert de evenementen in de stad. Als raad moeten we hier geen evenementen bespreken die wij toevallig leuk vinden.” Het merendeel van de partijen was het daar mee eens. Annette Raijer stelde de vraag of de Floriade als evenement ook niet bij ACM hoorde. De andere partijen wilden daar niet op reageren. De PVV vond het een leuk initiatief “maar niet op het Floriadeterrein”, aldus Raijer.
Marcel Benard ziet desondanks mogelijkheden. Hij gaat onderzoeken wat er via ACM mogelijk is. “Wellicht dat we dan toch een meerderheid in de raad kunnen vinden voor het organiseren van The Passion.”

Woordgrapjes


Hoe serieus de partijen het idee omtrent The Passion nemen is de vraag. Voorafgaand aan de vergadering in de blauwe zaal streden de raadsleden met woordgrapjes over The Passion: “Gepassioneerd, compassie, foute Judas-goede Judas, de meest gepassioneerde ben jij, en spijkers op laag water zoeken.” Tijdens de vergadering zei Marco de Kat (Leefbaar Almere) dat de Passion 'niet net als de Floriade een lijdensweg moest worden'. Deze woorden nam hij wel meteen terug.

Artikel geplaatst op: 19 mei 2017 - 09:06

Gerelateerd

Delen