Politiek deelt deels kritiek op containerwoningen

TUSSEN DE VAARTEN – De kritiek die omwonenden hebben op de komst van 48 containerwoningen aan de Jozef Israëlslaan in Tussen de Vaarten kan deels op begrip van de politiek rekenen. De bewoners vinden de containerwoningen te veel, te duur en te klein. En ook was de communicatie vanuit de gemeente slecht.

Een schets van de geplande containerwoningen. (Foto: gemeente Almere)


De bewoners haalden vijftig handtekeningen op, waardoor ze als ‘burgeractiviteit’ de raad verplichten om over dit onderwerp te spreken tijdens de Politieke Markt. De kritiek vond deels gehoor bij de Almeerse raadsleden. Vooral het gebrek aan communicatie wekte weer eens de irritatie. De bewoners kregen in februari tijdens een informatieavond te horen dat de 48 containerwoningen er kwamen en dat er niets meer aan te doen viel. “Waarom neemt u de bewoners niet aan de voorkant mee in het proces?”, vroeg Mirande Joziasse (VVD) aan wethouder Tjeerd Herrema. Ze adviseerde hem ook om voor de bewoners een klankbordgroep op te richten. “Ik wil ook graag van u horen hoe u in de toekomst beter gaat communiceren.”
Omdat voor de vergadering maar één uur was uitgetrokken kwam de wethouder niet meer aan die beantwoording toe. De vergadertijd werd vooral gevuld door een uitleg van de bewoners en de vragen van de raadsleden aan de wethouder. Zo deelden de politici ook de kritiek dat niet duidelijk is voor welke doelgroep de woningen bestemd zijn. Daar gaf de wethouder wel antwoord op: het gaat om één en tweepersoons huishoudens. De grootste kritiek was er op de hoeveelheid woningen en of het niet beter is om bijvoorbeeld in de wijk te kiezen voor twee keer 24 woningen. Die vragen worden meegenomen in het vervolgoverleg, waarschijnlijk aanstaande donderdag. En: de woningen zijn niet vergelijkbaar met de containerwoningen aan de Odeonlaan, maar zien er uit als bijgaande illustratie.

Artikel geplaatst op: 12 mei 2017 - 11:31

Gerelateerd

Delen