Vragen over 'iconische brug' over Weerwater

ALMERE – Het college van B&W wil graag, in plaats van een standaard brug, een 'iconische brug' tussen het eiland Utopia en het Filmwijkstrand. De ongeveer drie miljoen euro die dat extra kost valt niet bij alle politieke partijen even goed.

Zo bijzonder als de Golden Gate Bridge zal de Almeerse brug niet worden. Wel zoekt de gemeente naar een icoon.


In welke vorm dan ook: die brug gaat er sowieso komen want het is onderdeel van het plan ‘rondje Weerwater’ en dat plan wordt uitgevoerd. De vraag is alleen: maken we een standaardbrug van 3,4 miljoen euro of een iconische brug die dan ongeveer 6 miljoen euro moet kosten. Wethouder Tjeerd Herrema liet donderdagavond tijdens de Politieke Markt weten voor die laatste optie te willen kiezen. “Het moet iets moois worden, want het zorgt voor een verbinding tussen de nieuwe wijk en Stad.”
De te bouwen brug is een onderdeel van het ‘rondje Weerwater’ dat al goedgekeurd is. Wel zijn er twijfels of er drie miljoen extra moet worden uitgetrokken voor een ‘iconische brug’. Leefbaar Almere is niet tegen, maar wil de garantie dat de brug absoluut niet meer dan 6 miljoen euro gaat kosten. De VVD verraste door op dit moment niet akkoord te willen gaan met de iconische brug. “Voordat we drie miljoen euro extra gaan uittrekken willen we eerst zien hoe die brug eruit gaan zien”, zei raadslid Rutger Hengstman. “Bevalt het ons niet, dan kunnen we altijd nog voor een meer basale brug.”

Artikel geplaatst op: 12 mei 2017 - 10:29

Gerelateerd

Delen