CDA wil ouders meer betrekken bij jeugdzorg

ALMERE - De fractie van het CDA geeft in schriftelijke vragen aan het college aan, verschillende signalen ontvangen te hebben waaruit blijkt dat ouderparticipatie binnen de jeugdzorg onvoldoende ruimte krijgt
CDA: "Ouders worden onvoldoende betrokken bij de beantwoording van de hulpvraag van hun kind. (Foto: Shutterstock)

Verder meldt de partij dat zij ook berichten heeft ontvangen dat er veel wisselingen plaatsvinden binnen de beschikbare hulpverleners. Het CDA vindt dat continuïteit van beschikbare hulpverleners bijdraagt aan het vertrouwen van ouders in de jeugdzorg.
De partij vindt verder dat ouders beschikken over bruikbare informatie die kan bijdragen aan een effectief behandelingsplan binnen jeugdzorg.
Het CDA heeft verschillende partijen vanuit het werkveld gesproken. Hun grootste zorg en kritiekpunt is, dat ze in de praktijk ervaren, dat ouders onvoldoende betrokken worden bij de beantwoording van de hulpvraag van hun kind. Dit heeft volgens de professionals verschillende redenen. Ouders zijn onzeker om hun regierol te pakken omdat er een hoop verschillende hulpverleners betrokken zijn. Veel wisselingen van hulpverleners zorgt ervoor dat er niet met de ouders over hun kind gesproken wordt maar over het kind zonder de ouders. De wisseling van hulpverleners zou er ook voor zorgen, dat ouders eerder afhaken als de zorg opgeschaald is.
Artikel geplaatst op: 25 april 2017 - 14:44

Gerelateerd

Delen