College komt met Sportnota 2017 -2020

ALMERE - Op de politieke markt van 20 april wordt de nieuwe sportnota ‘Sportief in beweging’ besproken. Wethouder Peeters (D66) presenteert dan de Almeerse sportpiramide met drie aandachtsgebieden met daarbij de nieuwe accenten voor de komende beleidsperiode.

Wethouder Rene Peeters in beweging bij Almere'90 (Foto: archief)


De stad als speelveld, de stad voor talent en de stad die uitblinkt zijn de bouwstenen van de sportnota. Er wordt daartoe een andere inzet van de buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen voorgesteld, zodat hun inzet beter aansluit bij de behoeften en actuele situatie in de stad.
Centraal staat verder talent en het werken vanuit het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) aan de ontwikkeling en herkenning van beweegtalent. Verder is het voorstel om vier takken van sport die specifiek bij Almere passen worden benoemd tot focussporten zodat die extra aandacht krijgen.
De ambitie van de gemeente is dat iedere Almeerder sportief in beweging komt, dat het percentage Almeerders dat maandelijks sport, groeit van 68% naar 70% en het percentage Almeerders dat wekelijks sport van 51,5% naar 55% gaat.
De sportnota wordt 20 april in het stadhuis tijdens de politieke markt behandeld in de rode zaal. Aanvang 20.15 uur.

Artikel geplaatst op: 18 april 2017 - 13:31

Gerelateerd

Delen