"Almeers onderwijs moet bij de top van Nederland horen"

ALMERE - De Almeerse gemeenteraad sprak afgelopen donderdag 23 maart opnieuw over de Human Capital Agenda 2030, een visie die de basis zal zijn voor het Almeerse onderwijsbeleid in de komende jaren. De PvdA en VVD stelden echter belangrijke aspecten in de huidige agenda te missen.

Leida Höhle, fractie-assistent PvdA, voor de camera van Almere DEZE WEEK TV (Foto: Almere DEZE WEEK)


Zo zou er onvoldoende aandacht zijn voor de basis en wordt er geen uitspraak gedaan over het behoud van ROC TOP. Reden voor Leida Höhle, fractie-assistent PvdA en Hilde van Garderen (VVD) een tweetal moties in dienen.
“Ambitieuze plannen hebben een stevige ondergrond nodig,” zo stelt Höhle. “Dan hebben we het bijvoorbeeld over de kwaliteit van ons basisonderwijs en middelbaar onderwijs, want we willen dat er geen zwakke scholen meer zijn Almere. Maar ook dat er voldoende goede (bevoegde) docenten in Almere zijn. Daarnaast dagen wij het College uit om van start te gaan met een Almeerse leraren-cao, om de beste leraren naar onze stad te trekken.”

ROC TOP


De PvdA was verder samen met de VVD indiener van een motie voor het behoud van ROC TOP, dat vanwege uitspraken van de landelijke commissie Leijnse mogelijk uit de stad dreigt te verdwijnen. “We hebben vele andere pogingen gedaan om ROC TOP voor de stad te redden”, zegt Höhle. Het College weigert zich echter in te spannen om deze school te behouden.”
Wethouder Peeters (D66) voelde zich gesteund door de eerste motie: “Ik sta uiteraard sympathiek tegenover de gedachte om hier het beste onderwijs en de beste leerkrachten hier te krijgen.” De tweede voorgestelde motie over ROC TOP kon zijn goedkeuring niet krijgen. "In de kwestie rond ROC TOP is het college neutraal. Wij doen daar geen uitspraak over.”

Artikel geplaatst op: 26 maart 2017 - 14:27

Gerelateerd

Delen