Commentaar

De gemeenteraad wil niet dat wethouder Rene Peeters (D66) van onderwijs zelfstandig bijeenkomsten met maatschappelijke organisaties organiseert om met elkaar in gesprek te gaan over het maatschappelijk gedrag van kinderen. De raad wil dat die organisaties en bewoners dat zelf doen. De vraag rijst of de raad hier wel goed aan doet.
In Kruidenwijk barstte de bom afgelopen weken opnieuw met het gooien van stenen door jongeren. Dit keer niet, zoals vorig jaar, naar bussen maar door de ruiten van buurtbewoners. Dit gaf grote maatschappelijke onrust in de wijk. Buurtbewoners leven in angst.
De gebeurtenissen in Kruidenwijk lijken de wethouder te steunen in het idee het voortouw te moeten nemen in een breed maatschappelijk opvoedkundig debat in Almere. De raad besliste anders.
Almeerders moeten dat gesprek dus zelf maar beginnen. De raad floot het initiatief van de wethouder namelijk terug, terwijl in diezelfde raad ook volop geluiden waren te horen dat er sympathie voor zijn plan was. Het heeft er alle schijn van dat de raad aan de wethouder met deze motie wilde duidelijk maken dat zij de baas is. En dat met elkaar praten over opvoeding daaraan ondergeschikt is.
Robert Mienstra, redacteur Almere DEZE WEEK.
Artikel geplaatst op: 29 maart 2017 - 15:18

Gerelateerd

Delen